Nulstil dit kodeord



×
×
Torsk med perlebyg, svampe og syltet citron

Torsk med perlebyg, svampe og syltet citron

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
FiskeKasse
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Efterår, Vinter
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    5 stjerner
    5
    4
    4

Ingredienser

Bonusinfo:

 

Har du set vores egen koldpressede ekstra jomfru olivenolie?

Skagenfoods udvalgte olivenolie er karakterfuld gylden og dufter let af tomatblade og nyslået græs. Smagen er fin og ren med en let pebret og cremet finish.

Oliven til denne olie er produceret af spanske økologiske landmænd. Og olien er koldpresset direkte af oliven kun via mekaniske processer. Vores olivenolie er lavet af olivensorterne Arbequina og Picual.

Kan bestilles her:

https://skagenfood.dk/da-dk/ekstravarer/andet-godt/olivenolie

Bonusinfo:

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Allergener:

mælk

Fremgangsmåde

  • Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og steg dem på en godt varm pande i 25 g smør og lidt olivenolie sammen med 4 hele upillede hvidløgsfed og 1 timiankvist. Steg fileterne primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i ca. 3-4 min. til de er pænt gyldne, hvorefter de vendes og steges i kort tid på den anden side.

    Syltet citron: Skyl citronen og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule - det hvide skal IKKE bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt (brug evt. et juliennejern). Læg dem i en lille skål, tilsæt ½ tsk. fint salt og saften fra citronen og lad det hele trække i en times tid.

    Perlebyg/svampe: Kog perlebyggen efter anvisningen på emballagen og tilsæt mascarpone og friskrevet parmesanost (brug gerne mere). Smag til med salt og peber. Rens svampene, skær dem i skiver og steg dem på en pande i lidt olie til de er dejligt gyldne. Tilsæt 1 fed hakket hvidløg og friskhakket persille – husk at krydre godt med salt og peber. Vend svampeblandingen sammen med perlebyggen.

    Sauce: Brun 50 gram smør i en gryde til farven er mørk og gylden - men ikke brændt. Tag gryden af varmen og lad vallen bundfælle sig. Mens vallen bundfæller opvarmer du din hønsefond i en anden gryde. Hæld derefter forsigtigt smørret i gryden og tilsæt 1 tsk. af den salte citronsaft fra de syltede skaller. Smag til og server som en "skilt" sauce.

    Anret som vist på billedet med syltet citron og timiankviste som pynt.

    Server sammen med godt brød og en grøn salat.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af FiskeKasse.
    Prøv FiskeKasse
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Den dekadente luksus grillpakke

Fantastisk luksuriøs grillpakke med store saftige røde argentinske kæmperejer, sukkulente og lækre kammuslinger samt krogmodnet finsk Sashi oksekød. Å...

Pris fra
399,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Babyback Ribs / Spareribs

Med denne pakke kan du lave dine egne fantastiske spareribs inkl. rub som med fordel kan påføres dagen før.

Pris fra
375,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse