Nulstil dit kodeord



×
×
Timianstegt kuller med majsfrikasse, nye gulerødder og estragon

Timianstegt kuller med majsfrikasse, nye gulerødder og estragon

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
SkagenKassen
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Forår
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    5 stjerner
    5
    3
    3

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5-8 min. under låg, drys med friskhakket estragon og server straks - evt. med lidt godt salt oven på.

    Majsfrikasse: Fjern bladene og kog majskolberne i rigeligt godt saltet vand i 12-15 min. Køl dem let ned og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en generøs klat smør sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt fløden og kog ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og kog igennem sammen med hakket estragon (gem lidt til kartoflerne) - og server straks.

    Gulerødder: Skræl gulerødderne og lad ca. 1 cm af den grønne top sidde på. Skær den nederste spids af og flæk hver gulerod i 2 dele på langs. Steg dem med stegefladen nedad i lidt neutral olie på medium varme til de begynder at tage farve - vend dem og steg i yderligere 2-3 min. på den ”runde” side. Lige før de er færdige tilsættes et par små klatter smør og der krydres med salt, peber og lidt plukket timian.

    Fisk: Del fisken i mindre stykker og krydr med salt og peber. Læg fisken (med skindsiden nedad) på en varm pande med lidt neutral olie (læg lige før fisken en timiankvist på panden der - hvor du bagefter lægger fisken). Steg på skindsiden til den er gylden, sprød og flot. Tilsæt 3-4 små klatter smør og vend fisken når det er bruset af. Steg fisken færdig i 1 minut på den anden side.

    Anretning: Som vist på billedet med de nykogte kartofler i en skål som tilbehør og server lidt af stegesmørret dertil.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Hopballe kyllinger

Hopballe kyllinger er sprængfyldt med god smag og har kød af høj kvalitet. Kyllingerne er opdrættet under hensyntagen til god dyrevelfærd.

Pris fra
319,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Helleflynder

Helleflynder er en eksklusiv fiskespecialitet. Kødet er hvidt og fast og har en meget fin smag og regnes for en af de fineste spisefisk i Danmark.

Pris fra
339,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse