Nulstil dit kodeord



×
×
Stegt torsk med sauce Basquaise

Stegt torsk med sauce Basquaise

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
  • Hovedingrediens:
    -
  • Sæson:
    -
  • Tilberedningstid:
    60 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    0 stjerner
    0

Ingredienser

Bonusinfo:

Basquaise krydderi indeholder:

35% paprikaflager, 30% sød paprika, 25% gurkemeje 5% orangeskal, 4% piment d’espelette, 1% safran.

Fremgangsmåde

  • HUSK: Sæt bønner i blød natten over i rigeligt vand!!!

    1. Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i rigeligt godt saltet vand i ca. 25-30 minutter. Dræn vandet fra.

    2. Tomat og peberfrugt skæres i fine tern, som sauteres uden at tage farve i olivenolie sammen med hakket hvidløg (brug det halve her) og basquaise krydderierne.

    3. Tilsæt lidt fintrevet skal fra appelsinen samt al saften derfra.

    4. Reducer væden til der er ca. 1/3 tilbage.

    5. Tilsæt ca. 1 dl vand pr. person, og tilsæt evt. en bouillonterning, hvis du har det - jeg bruger hønsebouillon.

    6. Kom de kogte hvide bønner i saucen.

    7. Lad det hele simre ved lav varme i 10-15 minutter (væden skal næsten være kogt væk).

    8. Lige inden servering monteres den kogende sauce med små tern af koldt smør (ca. 25 g pr person).

    9. Tilsæt basilikumblade skåret i fine strimler, og smag til med salt og peber

    10. Soigner fisken, og del den i portioner. Krydr med salt og peber.

    11. Steg fisken i 2-3 min i lidt neutral olie på en meget varm pande.

    12. Læg et par letknuste hvidløgsfed på panden, og lad dem stege med sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt derefter et par små klumper smør, og lad det bruse op.

    13. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.

    Anretning: Fordel sauce og fisk på tallerkener og pynt med lidt basilikum.

    Basquaise krydderi: 35% paprikaflager, 30% sød paprika, 25% gurkemeje 5% orangeskal, 4% piment d’espelette, 1% safran.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
Udskriv

Hvad med også at prøve?

MortensAften Kassen

Få alle råvarer til den perfekte Mortens Aften middag leveret lige til døren i én samlet levering fra Skagenfood. Du får 1. klasses råvarer til den pe...

Pris fra
669,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Skagenfood LandAnd - øko

Skagenfoods LandAnd er exceptionelle ænder der kommer fra de to gårde Vestergård og Lanting Hovedgård. Begge beliggende få hundrede meter fra Limfjord...

Pris fra
519,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse