Nulstil dit kodeord



×
×
Sprødstegt citronmarineret lange med persille-tabbouleh

Sprødstegt citronmarineret lange med persille-tabbouleh

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
SkagenKassen
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Forår, Sommer
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    Hurtige fiskeretter
  • Brugerbedømmelser:
    0 stjerner
    0

Ingredienser

Bonusinfo:

Tabbouleh krydderi indeholder: 

Spidskommen, korianderfrø, persille og sort peber.

Fremgangsmåde

  • 1 min.
    Fisk del 1:

    Del fisken i mindre stykker, 3-4 stykker pr. person. Læg fileterne i en skål og krydr dem med 1/3 af tabboulehkrydderiet samt fintrevet citronskal, lidt salt og peber. Lad den hvile på køl i 10-15 minutter.

  • 5 min.
    Bulgur:

    Hæld bulguren i en skål, og hæld kogende vand over, til vandet står ca. 2 cm over bulguren. Lad den trække i 15 min. Hæld derefter bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.

  • 10 min.
    Tabbouleh:

    Skyl grøntsagerne. Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm og snit rødløget fint. Pil og finthak hvidløg. Skyl, tør og hak persillen - du kan godt bruge de fleste stængler også. Vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt generøse mængder af en god ekstra jomfru olivenolie og resten af tabboulehkrydderiet. Smag til med citronsaft samt salt og peber. Vend til sidst plukkede, groftskårne, skyllede og tørrede hjertesalatblade i.

  • 20 min.
    Fisk del 2:

    Drys fisken med et par spsk. hvedemel, og vend det hele sammen, så fisken er dækket af mel. Ryst overskydende mel af. Hæld et sammenpisket æg ned i skålen til fisken, og vend rundt, så fisken er dækket. Har du ikke et æg, så kom lidt mælk eller fløde ved. Til sidst drysses der med rasp, som presses godt ind i fisken. Steg fileterne på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie (halvt af hver), til de er sprøde og gyldne. Det tager ikke mere end 3-4 min i alt. Drys med lidt salt.

  • 30 min.
    Anretning:

    Som vist!

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
  • Fisk del 1:

    Del fisken i mindre stykker, 3-4 stykker pr. person. Læg fileterne i en skål og krydr dem med 1/3 af tabboulehkrydderiet samt fintrevet citronskal, lidt salt og peber. Lad den hvile på køl i 10-15 minutter.

  • Bulgur:

    Hæld bulguren i en skål, og hæld kogende vand over, til vandet står ca. 2 cm over bulguren. Lad den trække i 15 min. Hæld derefter bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.

  • Tabbouleh:

    Skyl grøntsagerne. Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm og snit rødløget fint. Pil og finthak hvidløg. Skyl, tør og hak persillen - du kan godt bruge de fleste stængler også. Vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt generøse mængder af en god ekstra jomfru olivenolie og resten af tabboulehkrydderiet. Smag til med citronsaft samt salt og peber. Vend til sidst plukkede, groftskårne, skyllede og tørrede hjertesalatblade i.

  • Fisk del 2:

    Drys fisken med et par spsk. hvedemel, og vend det hele sammen, så fisken er dækket af mel. Ryst overskydende mel af. Hæld et sammenpisket æg ned i skålen til fisken, og vend rundt, så fisken er dækket. Har du ikke et æg, så kom lidt mælk eller fløde ved. Til sidst drysses der med rasp, som presses godt ind i fisken. Steg fileterne på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie (halvt af hver), til de er sprøde og gyldne. Det tager ikke mere end 3-4 min i alt. Drys med lidt salt.

  • Anretning:

    Som vist!

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

MortensAften Kassen

Få alle råvarer til den perfekte Mortens Aften middag leveret lige til døren i én samlet levering fra Skagenfood. Du får 1. klasses råvarer til den pe...

Pris fra
669,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Skagenfood LandAnd - øko

Skagenfoods LandAnd er exceptionelle ænder der kommer fra de to gårde Vestergård og Lanting Hovedgård. Begge beliggende få hundrede meter fra Limfjord...

Pris fra
519,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse