Nulstil dit kodeord



×
×
Skærising med rustik baba ganoush og peberfrugtsauce

Skærising med rustik baba ganoush og peberfrugtsauce

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
SkagenKassen
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Forår, Efterår, Sommer, Vinter
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    0 stjerner
    0

Ingredienser

Bonusinfo:

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Fremgangsmåde

    1. Kog risene efter anvisning på posen.
    2. Pluk og hak persille.
    3. Skær frugtkødet fra peberfrugterne og skær det i rustikke stykker.
    4. Sauter peberfrugtstykkerne af i en gryde sammen med rigeligt god olivenolie, hakket hvidløg (brug det halve her) samt salt og peber. Dæk med et låg og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter. 
    5. Når peberfrugterne er møre uden at de har taget farve tilsættes lidt god lys eddike (sherry eller hvidvinseddike er godt!) og det koges ind til de er fordampet.
    6. Blend de møre peberfrugter til en tyk sauce. Hvis saucen er for tyk, spæd op med lidt vand eller god olivenolie. 
    7. Smag til med salt og peber. 
    8. Skær aubergine i tern af ca. 1 x 1 cm – rist dem af på en pande med rigeligt god olivenolie til de er lyst gyldne og HELT møre - det tager ca. 15 minutter!
    9. Tilsæt hakket hvidløg (brug det sidste her) sammen med krydderiblanding og rist igennem et par minutter.
    10. Kom auberginer i en skål og vend med tahin og persille. Smag til med salt og peber – konsistensen skal være som en grov kompot.
    11. Krydr fiskefileterne med salt og peber og vend dem i lidt rug eller hvedemel. Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min. til de er pænt gyldne - vend fiskene og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr igen med lidt salt og peber.
  • Anretning

    Som vist – pynt evt med lidt persille.

  • Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika.

     

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

MortensAften Kassen

Få alle råvarer til den perfekte Mortens Aften middag leveret lige til døren i én samlet levering fra Skagenfood. Du får 1. klasses råvarer til den pe...

Pris fra
669,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Skagenfood LandAnd - øko

Skagenfoods LandAnd er exceptionelle ænder der kommer fra de to gårde Vestergård og Lanting Hovedgård. Begge beliggende få hundrede meter fra Limfjord...

Pris fra
519,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse