Nulstil dit kodeord



×
×
Fettuccine all'Amatriciana med panchetta og knasende sprød broccoli med pecorino romano

Fettuccine all'Amatriciana med panchetta og knasende sprød broccoli med pecorino romano

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
SkagenKassen
  • Hovedingrediens:
    Gris
  • Sæson:
    Forår, Efterår, Sommer, Vinter
  • Tilberedningstid:
    25 minutter
  • Opskriftstype:
    Italiensk
  • Brugerbedømmelser:
    0 stjerner
    0

Ingredienser

Bonusinfo:

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Allergener:

mælk

Fremgangsmåde

  • 1 min.
    Amatriciana sauce:

    Skær panchetta i tynde strimler eller små tern. Steg pancettaen let gylden på en medium varm pande i lidt olivenolie tag den op og sæt den til side, men gem fedtet i panden. Kom tomatsaucen på panden og kog i et par minutter. Smag saucen til med salt og peber samt evt. en smule sukker. 

    NB. pas på ikke at stege pancettaen knasende sprød og hårdt branket som du måske ville gøre med almindelig røget bacon. Årsagen er at den fine lufttørrede og salte pancetta dermed godt kan få en ubehagelig bitter/besk bismag - så stille og roligt! :-)

  • 10 min.
    Persille & pecorino

    Pluk, skyl og hak persillen og riv pecorino'en fint på et rivejern 

  • 12 min.
    Broccoli:

    Skær broccoli i små buketter, skræl og skær stokken i strimler. Rist på en pande i lidt god olivenolie - drys med god flagesalt og riv lidt af pecorinoen over.

  • 15 min.
    Fettuccine:

    Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand (vandet skal smage salt som Middelhavet!) når pasten er lige et minut fra at være færdig kommes den over i gryden med amatricianasaucen sammen med en smule af pastavandet. Kog igennem og riv parmesan deri. Rengør persillen og hak den. Smag til med salt og peber og drys hakket persille i.

  • 20 min.
    Færdiggør retten:

    Når pastaen er al dente kommes den over på panden med tomatsaucen vend rundt med revet ost og hakket persille og server straks! 

  • 25 min.
    Anretning:

    Som vist - riv evt. det sidste pecorino over ved bordet. Server broccoli i en skål ved siden af.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
  • Amatriciana sauce:

    Skær panchetta i tynde strimler eller små tern. Steg pancettaen let gylden på en medium varm pande i lidt olivenolie tag den op og sæt den til side, men gem fedtet i panden. Kom tomatsaucen på panden og kog i et par minutter. Smag saucen til med salt og peber samt evt. en smule sukker. 

    NB. pas på ikke at stege pancettaen knasende sprød og hårdt branket som du måske ville gøre med almindelig røget bacon. Årsagen er at den fine lufttørrede og salte pancetta dermed godt kan få en ubehagelig bitter/besk bismag - så stille og roligt! :-)

  • Persille & pecorino

    Pluk, skyl og hak persillen og riv pecorino'en fint på et rivejern 

  • Broccoli:

    Skær broccoli i små buketter, skræl og skær stokken i strimler. Rist på en pande i lidt god olivenolie - drys med god flagesalt og riv lidt af pecorinoen over.

  • Fettuccine:

    Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand (vandet skal smage salt som Middelhavet!) når pasten er lige et minut fra at være færdig kommes den over i gryden med amatricianasaucen sammen med en smule af pastavandet. Kog igennem og riv parmesan deri. Rengør persillen og hak den. Smag til med salt og peber og drys hakket persille i.

  • Færdiggør retten:

    Når pastaen er al dente kommes den over på panden med tomatsaucen vend rundt med revet ost og hakket persille og server straks! 

  • Anretning:

    Som vist - riv evt. det sidste pecorino over ved bordet. Server broccoli i en skål ved siden af.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

MortensAften Kassen

Få alle råvarer til den perfekte Mortens Aften middag leveret lige til døren i én samlet levering fra Skagenfood. Du får 1. klasses råvarer til den pe...

Pris fra
669,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Skagenfood LandAnd - øko

Skagenfoods LandAnd er exceptionelle ænder der kommer fra de to gårde Vestergård og Lanting Hovedgård. Begge beliggende få hundrede meter fra Limfjord...

Pris fra
519,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse