Nulstil dit kodeord



×
×
Langtidsstegt kalvefilet med æbleglaserede majroer og dampede sølvbeder med æblebalsamico

Langtidsstegt kalvefilet med æbleglaserede majroer og dampede sølvbeder med æblebalsamico

Opskriften er udviklet af:

Christina Ovesen
  • Hovedingrediens:
    Okse og kalv
  • Sæson:
    Forår, Efterår, Sommer, Vinter
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    0 stjerner
    0

Ingredienser

Bonusinfo:

 

Har du set vores egen koldpressede ekstra jomfru olivenolie?

Skagenfoods udvalgte olivenolie er karakterfuld gylden og dufter let af tomatblade og nyslået græs. Smagen er fin og ren med en let pebret og cremet finish.

Oliven til denne olie er produceret af spanske økologiske landmænd. Og olien er koldpresset direkte af oliven kun via mekaniske processer. Vores olivenolie er lavet af olivensorterne Arbequina og Picual.

Kan bestilles her:

https://skagenfood.dk/da-dk/ekstravarer/andet-godt/olivenolie

Fremgangsmåde

  • Kød: Brun kalvefileten på alle sider i olie tilsat plukkede rosmarinblade. Krydr med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Stik et stegetermometer i på det tykkeste sted og sæt fileten i ovnen ved 60 grader i ca. 3 timer til centrumtemperaturen når 57 grader. Skær kødet i 1 cm tykke skiver ved servering og drys med lidt groft salt.

    Majroer: Kom æblemosten i en gryde og kog den stille og roligt ind til ca. ¾ dl (glace). Skræl imens majroerne og del dem evt. i mindre stykker, hvis de er større end en golfbold. Kog dem i 4 min. i letsaltet vand, hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Rør smørret i æbleglacen og vend majroerne i. Lad dem glasere ved svag varme i 8-10 min. ved jævnlig omrøring.

    Sølvbeder: Skyl sølvbederne og damp dem i en smule letsaltet vand i 2-3 min. Dryp dem godt af og anret dem på et varmt fad. Hak skalotteløget helt fint, drys det over og dryp med olivenolie og æblebalsamico. Krydr med lidt salt og peber og server straks.

    Server sammen med små ristede kartofler og evt. en bearnaisesauce.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Færøsk laks

Denne laks både smager, føles - og ser ud som en vildlaks qua en metode til lakseopdræt, der fungerer i perfekt harmoni med naturen.

Pris fra
299,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Appelsin Kassen

Snup en appelsin og nyd, at du får et ordentlig skud C-vitamin. De er perfekte til både at spise, juice eller madlavningen.

Pris fra
79,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse