Nulstil dit kodeord



×
×
Laks med blomkål, quinoa, dild og dukkah

Laks med blomkål, quinoa, dild og dukkah

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
Heat & Cook
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Forår
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    5 stjerner
    5
    4
    4

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • : Krydr laksen med salt på begge sider. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprød og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber og server straks.

    Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for lang tid. Vær ikke bange for at servere den med et let rødt og saftigt indre.

    Quinoa og blomkålssalat: Her har jeg brugt den velsmagende og omega 3-fyldte “superfood” quinoa (som udtales Keen-Wah og stammer fra Andesbjergene i Sydamerika). Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dette er vigtigt pga. det høje indhold af saponiner. Dræn guinoaen godt. Rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddeagtigt og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det netop dækker quinoaen og kog i 10 min. Sluk og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af. Riv blomkål på den grove side af et rivejern, eller skær den i ultratynde skiver på et mandolinjern. Vend den kogte quinoa og blomkål sammen med halvdelen af dukkah’en. Pluk og skyl dild og hak 2/3 af det, vend det i sammen med god olivenolie og citronsaft – smag til med salt og peber. Pluk hjertesalat i hele blade, skyl og tør dem og vend dem i salaten.

    Anretning: Som vist på billedet. Drys med det sidste dukkah, og pynt med det sidste dild.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af Heat & Cook.
    Prøv Heat & Cook
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Hele flåede Rødtunger

Rødtunge der er rødspættens fine slægtning er meget populær og regnes for en af de fineste spisefisk vi har i de danske farvande. Kødet er hvidt, fast...

Pris fra
239,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Krabbekløer

Juhu, så er der igen friske krabbekløer direkte fra auktionen i Strandby. Men det er dog stadig i små mængder. Helt friske krabbekløer direkte fra auk...

Pris fra
299,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse