Nulstil dit kodeord



×
×
Klassisk hummerbisque med stegte jomfruhummerhaler

Klassisk hummerbisque med stegte jomfruhummerhaler

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
Gourmet
  • Hovedingrediens:
    Skaldyr
  • Sæson:
    Forår, Efterår, Sommer, Vinter
  • Tilberedningstid:
    20 minutter
  • Opskriftstype:
    Suppe
  • Brugerbedømmelser:
    0 stjerner
    0

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • 1 min.
    Jomfruhummerhaler:

    halerne og fjern tarmen der ligger langs hele ryggen. Den kan nemt trækkes ud fra halens bagende - hvis den knækker, må du lave et lille snit 2 mm ned langs hele ryggen og fjerne tarmen den vej.

  • 10 min.
    Bisque:

    Kom suppen i en god rigeligt stor gryde og kog den op under omrøring med et piskeris. Lige inden servering tilsættes lidt tern af koldt smør som enten piskes i med et piskeris eller endnu bedre blendes i med en stavblender - dette gir en god cremethed til suppen, og den vil få lidt skummende effekt på toppen. Smag til med salt og peber og evt. et lille pift citronsaft.

  • 15 min.
    Stegte jomfruhummerhaler:

    Tag en god pande (gerne med ”slip-let”), der passer i størrelsen til dine haler (de må ikke ligge fortæt - så køles panden ned, og du får kogte hummerhaler). Varm op til høj varme, tilsæt en smule olivenolie og læg hummerhalerne på med ryggen nedad. Skru lidt ned og lad kødet ”karamellisere” uden at pille for meget ved dem. Når de begynder at blive flotte og gyldne, tilsætter du et par klatter smør. Lad det bruse op, mens du laver forsigtige cirkelbevægelser med panden. Vend halerne og steg videre for svag varme, mens du ”drypsteger” på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over halerne – fortsæt drypstegningen i ca. 30 sekunder. Hele denne proces må ikke tage mere end højst to minutter.

  • 20 min.
    Anretning:

    Fordel de stegte jomfruhummerhaler i midten af hver tallerken og øs den skummende suppe op. Pynt evt med lidt persille eller dild og server godt brød til.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af Gourmet.
    Prøv Gourmet
  • Jomfruhummerhaler:

    halerne og fjern tarmen der ligger langs hele ryggen. Den kan nemt trækkes ud fra halens bagende - hvis den knækker, må du lave et lille snit 2 mm ned langs hele ryggen og fjerne tarmen den vej.

  • Bisque:

    Kom suppen i en god rigeligt stor gryde og kog den op under omrøring med et piskeris. Lige inden servering tilsættes lidt tern af koldt smør som enten piskes i med et piskeris eller endnu bedre blendes i med en stavblender - dette gir en god cremethed til suppen, og den vil få lidt skummende effekt på toppen. Smag til med salt og peber og evt. et lille pift citronsaft.

  • Stegte jomfruhummerhaler:

    Tag en god pande (gerne med ”slip-let”), der passer i størrelsen til dine haler (de må ikke ligge fortæt - så køles panden ned, og du får kogte hummerhaler). Varm op til høj varme, tilsæt en smule olivenolie og læg hummerhalerne på med ryggen nedad. Skru lidt ned og lad kødet ”karamellisere” uden at pille for meget ved dem. Når de begynder at blive flotte og gyldne, tilsætter du et par klatter smør. Lad det bruse op, mens du laver forsigtige cirkelbevægelser med panden. Vend halerne og steg videre for svag varme, mens du ”drypsteger” på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over halerne – fortsæt drypstegningen i ca. 30 sekunder. Hele denne proces må ikke tage mere end højst to minutter.

  • Anretning:

    Fordel de stegte jomfruhummerhaler i midten af hver tallerken og øs den skummende suppe op. Pynt evt med lidt persille eller dild og server godt brød til.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af Gourmet.
    Prøv Gourmet
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Klassisk hummerbisque

Skagenfoods huskok er teamet op med de dygtige kokke fra Mad med MEST i Aalborg og lavet denne klassiske flødelegerede hummerbisque.

Pris fra
229,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Stenbiderrogn, renset

Så er der tid til frisk stenbiderrogn - de første landinger er begyndt at dukke op på de danske fiskeauktioner.

Pris fra
319,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse