Nulstil dit kodeord×
×
Hokkaidogræskarsuppe med Panch Phoron, ovnbagt rødspætte, friterede salvieblade og cremefraiche

Hokkaidogræskarsuppe med Panch Phoron, ovnbagt rødspætte, friterede salvieblade og cremefraiche

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
SkagenKassen
 • Hovedingrediens:
  Grøntsager
 • Sæson:
  Vinter
 • Tilberedningstid:
  30 minutter
 • Opskriftstype:
  -
 • Brugerbedømmelser:
  5 stjerner
  5
  4
  4

Ingredienser

Bonusinfo:

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Allergener:

mælk

Fremgangsmåde

 • Suppe: Skræl og pil alle grøntsagerne (fjern og kasser skal, indmad og kerner fra græskarret) og del dem i rustikke stykker. Vend dem sammen med lidt olivenolie og Panch Phoron krydderierne i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 165 grader varm ovn i 45 minutter, og vend rundt et par gange undervejs. (Du kan lave dem på 30 minutter ved at skrue ovnen op på 200 grader, så skal krydderierne bare ikke på før de sidste 10 minutter). Sænk ovnens temperatur til 135 grader, når grøntsagerne tages ud af ovnen, så den er klar til fisken. Kom de bagte grøntsager i en gryde, tilsæt vand 2,5-3 dl pr. person (evt. grøntsags- eller hønsebouillon), kog op under omrøring og lad suppen simre i 10 min. Blend suppen til en cremet konsistens, sigt den evt. og smag den til med salt og peber. Tilsæt friskrevet pecorinoost lige før servering.

  Friterede salvieblade: Rør en tyk dej af 1 spsk. maizena, 3 spsk. hvedemel, ½ tsk. fint salt og lidt vand. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej). Pluk bladene af salvien og dyp dem i den tykke dej. Læg dem direkte i en lille gryde med varm neutral olie og friter, til de er sprøde og gyldne. Dryp af på et stykke køkkenrulle, og drys lidt salt oven på.

  Fisk: Læg fileterne i et ovnfast fad smurt med lidt god olivenolie, krydr med salt og sæt fadet i den 135 grader varme ovn i ca. 10-12 minutter.

  Anretning: Som vist på billedet med fisk, cremefraiche samt friske og friterede salvieblade på toppen.

  Panch Phoron: Denne blanding kendes også som "bengalsk femkrydderi" og består af nigellafrø, bukkehornsfrø, sennepskorn, fennikel og spidskommen. Panch Phoron (direkte oversat: "fem krydderier") er en krydderiblanding, der bruges i Bangladesh og det østlige Indien. I modsætning til de fleste krydderiblandinger, der kværnes, bruges denne blanding ofte hel og ikke stødt.

 • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
 • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
  Prøv SkagenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Koldrøget Fanø Laks

Original Fanø Laks er en prisbelønnet og ganske særlig specialitet, som har modtaget Børsens Fødevarepris for "Sublim smag og råvarekvalitet".

Pris fra
189,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Hopballe, hele kyllinger

Hopballe kyllinger er sprængfyldt med god smag og har kød af høj kvalitet. Kyllingerne er opdrættet under hensyntagen til god dyrevelfærd.

Pris fra
319,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse