Nulstil dit kodeord



×
×
Helstegt dyreryg med svampesauce og grønkålssalat med rugbrødscroutoner

Helstegt dyreryg med svampesauce og grønkålssalat med rugbrødscroutoner

Opskriften er udviklet af:

Christine Bille & Trine Krebs
  • Hovedingrediens:
    -
  • Sæson:
    Forår, Efterår, Sommer, Vinter
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    4 stjerner
    4
    2
    2

Ingredienser

Bonusinfo:

 

Har du set vores egen koldpressede ekstra jomfru olivenolie?

Skagenfoods udvalgte olivenolie er karakterfuld gylden og dufter let af tomatblade og nyslået græs. Smagen er fin og ren med en let pebret og cremet finish.

Oliven til denne olie er produceret af spanske økologiske landmænd. Og olien er koldpresset direkte af oliven kun via mekaniske processer. Vores olivenolie er lavet af olivensorterne Arbequina og Picual.

Kan bestilles her:

https://skagenfood.dk/da-dk/ekstravarer/andet-godt/olivenolie

Fremgangsmåde

  • Helstegt dyreryg: Varm ovnen op til 250 grader. Læg dyre- ryggen i en bradepande. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Steg dyreryggen i 8 minutter. Skru ovnen ned til 150 grader, og luk lidt af varmen ud. Drys timiankviste på dyreryggen, og steg den i cirka 8 minutter, eller til centrumtemperaturen på det tyndeste sted på ryggen er 55 grader. Tag ryggen ud, og lad den trække i 5-10 minutter, inden den skæres ud.

    Grønkålssalat: Rist nødderne i ovnen på en bageplade i cirka

    10 minutter ved 180 grader, til skallen let kan nulres af. Lad dem køle af, gnid skallen af i et rent viskestykke, og hak dem groft. Skær rugbrødet i små tern, og bred dem ud på en bageplade. Lad dem tørre i ovnen i 10-15 minutter.

    Skyl kålen grundigt, rib den, og hak den fint. Skær dadlerne i tynde skiver. Hak løget fint.

    Rør mayonnaisen med æbleeddike og sennep. Vend grønkål, løg, nødder og dadler sammen med dressingen, og smag til med salt og peber. Anret salaten på et fad, og drys med rugbrødstern.

    Svampesauce: Skær svampene i 2 cm-tykke skiver eller tern på

    2 x 2 cm. Halvér hvidløgsfeddene. Varm olien op på en pande sammen med hvidløgene. Fjern hvidløgene, og steg rørhattene i olien ved middelhøj varme i 3-4 minutter. Tilsæt hvidvin, og

    lad rørhattene simre i 5 minutter. Tilsæt hakket persille, og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

    Skær den ene filet fra benet, skær den i tykke skiver, og læg dem tilbage på benet. Servér ryggen på et skærebræt, og skær mere kød af inde ved bordet – og husk også de to superlækre mørbrader, der sidder på undersiden af benet! Servér ryggen med svampesauce, grønkålssalat og kogte kartofler.

    VILDT af Christine Bille og Trine Krebs

    85 opskrifter på lækre retter med vildt. Med stemningsfulde fotos og enkle opskrifter hives det at spise vildt ned på jorden - og så er det ikke så vigtigt om dyrene er nedlagt af dig selv eller købt i supermarkedet (eller hos Skagenfood).

    Se flere opskrifter med vildt i bogen ”VILDT” som koster vejl. 299,95 kr. Den kan købes i boghandlere landet over - samt lige HER

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Franske kaniner

Kødet er lyst, magert, meget nærende og saftigt og kan ved første øjekast minde lidt om kyllingekød, men i struktur minder det mere om kalvekød.

Pris fra
349,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Moules Frites kassen

Der er ikke mange ting der spiller bedre med hinanden end denne Belgiske og Nordfranske klassiker! Moules marinières med sprøde fritter - og en god aï...

Pris fra
359,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse