Nulstil dit kodeord



×
×
Grillet côte du boeuf af krogmodnet sashi beef og sprød spidskål med tahindressing dertil rosmaringrillede pommes hasselback med hvidløg

Grillet côte du boeuf af krogmodnet sashi beef og sprød spidskål med tahindressing dertil rosmaringrillede pommes hasselback med hvidløg

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
Gourmet
  • Hovedingrediens:
    Okse og kalv
  • Sæson:
    Sommer
  • Tilberedningstid:
    75 minutter
  • Opskriftstype:
    Gourmet
  • Brugerbedømmelser:
    0 stjerner
    0

Ingredienser

Bonusinfo:

 

Har du set vores egen koldpressede ekstra jomfru olivenolie?

Skagenfoods udvalgte olivenolie er karakterfuld gylden og dufter let af tomatblade og nyslået græs. Smagen er fin og ren med en let pebret og cremet finish.

Oliven til denne olie er produceret af spanske økologiske landmænd. Og olien er koldpresset direkte af oliven kun via mekaniske processer. Vores olivenolie er lavet af olivensorterne Arbequina og Picual.

Kan bestilles her:

https://skagenfood.dk/da-dk/ekstravarer/andet-godt/olivenolie

Fremgangsmåde

  • 1 min.
    Grillede pommes hasselbach

    Skræl og skyl kartoflerne grundigt. Læg evt. kartoflerne i fordybningen i en passende trægryde eller stik et spyd igennem i bunden, for ikke at skære kartoflen helt igennem. Skær nu tynde skiver med en tyndbladet skarp kniv, ca. ¾ ned i kartoflerne. Læg kartoflerne i et grillfast fad, og fordel rosmarin og hele upillede hvidløgsfed i og omkring dem.

    Pensel kartoflerne med rigeligt god olivenolie, og krydr med godt salt.

    Sæt fadet på grillen ved indirekte varme med grill-låg på i ca. 45-60 minutter, til de er møre og gyldne. Pensel ofte med olien der ligger ved dem.

  • 2 min.
    Côte du boeuf:

    Tag kødet ud af køleskabet 1 time, før du skal grille den, så den kan få stuetemperatur. Ret formen op med dine hænder, så den er flot og ensartede i tykkelsen. Sørg for at grillen er meget varm - grill den nu 2-3 minutter på begge sider, så du får et flot og solidt grillmønster. Sørg for at krydre godt med sort peber og godt flagesalt. Når du har opnået en flot bruning og grillmønster, skubbes kullene ud til siden og der steges nu ved indirekte varme under låg, indtil din ønskede stegegrad. Huskokken anbefaler at stoppe ved 53-55 grader i kernen. Lad kødet trække med et par klatter trøffelsmør ovenpå, pakket i staniol i 10-12 minutter, inden den serveres og trancheres ved bordet.

  • 10 min.
    Tahindressing:

    Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne og begynder at "poppe". Knus dem i en morter eller blender.

    Rør yoghurten ned i tahin lidt ad gangen. Rør de ristede sesamfrø i. Rør nu dressingen med finthakket hvidløg (brug 1 fed pr person), saften af en halv citron samt lidt cayenne i og smag til med sukker, salt og peber.

    Fif: Hvis dressingen er for tyk, kan du evt justere med lidt vand.

  • 15 min.
    Spidskål og gulerødder med tahindressing:

    Snit spidskålen så fint du kan og skær julienne af gulerødder og vend med tahindressing - drys med lidt ristede sesamfrø.

  • 60 min.
    Anretning:

    Som vist!

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af Gourmet.
    Prøv Gourmet
  • Grillede pommes hasselbach

    Skræl og skyl kartoflerne grundigt. Læg evt. kartoflerne i fordybningen i en passende trægryde eller stik et spyd igennem i bunden, for ikke at skære kartoflen helt igennem. Skær nu tynde skiver med en tyndbladet skarp kniv, ca. ¾ ned i kartoflerne. Læg kartoflerne i et grillfast fad, og fordel rosmarin og hele upillede hvidløgsfed i og omkring dem.

    Pensel kartoflerne med rigeligt god olivenolie, og krydr med godt salt.

    Sæt fadet på grillen ved indirekte varme med grill-låg på i ca. 45-60 minutter, til de er møre og gyldne. Pensel ofte med olien der ligger ved dem.

  • Côte du boeuf:

    Tag kødet ud af køleskabet 1 time, før du skal grille den, så den kan få stuetemperatur. Ret formen op med dine hænder, så den er flot og ensartede i tykkelsen. Sørg for at grillen er meget varm - grill den nu 2-3 minutter på begge sider, så du får et flot og solidt grillmønster. Sørg for at krydre godt med sort peber og godt flagesalt. Når du har opnået en flot bruning og grillmønster, skubbes kullene ud til siden og der steges nu ved indirekte varme under låg, indtil din ønskede stegegrad. Huskokken anbefaler at stoppe ved 53-55 grader i kernen. Lad kødet trække med et par klatter trøffelsmør ovenpå, pakket i staniol i 10-12 minutter, inden den serveres og trancheres ved bordet.

  • Tahindressing:

    Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne og begynder at "poppe". Knus dem i en morter eller blender.

    Rør yoghurten ned i tahin lidt ad gangen. Rør de ristede sesamfrø i. Rør nu dressingen med finthakket hvidløg (brug 1 fed pr person), saften af en halv citron samt lidt cayenne i og smag til med sukker, salt og peber.

    Fif: Hvis dressingen er for tyk, kan du evt justere med lidt vand.

  • Spidskål og gulerødder med tahindressing:

    Snit spidskålen så fint du kan og skær julienne af gulerødder og vend med tahindressing - drys med lidt ristede sesamfrø.

  • Anretning:

    Som vist!

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af Gourmet.
    Prøv Gourmet
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Den dekadente luksus grillpakke

Fantastisk luksuriøs grillpakke med store saftige røde argentinske kæmperejer, sukkulente og lækre kammuslinger samt krogmodnet finsk Sashi oksekød. Å...

Pris fra
399,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Koldrøget Fanø Laks

Original Fanø Laks er en prisbelønnet og ganske særlig specialitet, som har modtaget Børsens Fødevarepris for "Sublim smag og råvarekvalitet".

Pris fra
189,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse