Nulstil dit kodeord×
×
Gratinerede jomfruhummer med hvidløgssmør og persille

Gratinerede jomfruhummer med hvidløgssmør og persille

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
 • Hovedingrediens:
  Skaldyr
 • Sæson:
  Forår, Efterår, Sommer, Vinter
 • Tilberedningstid:
  30 minutter
 • Opskriftstype:
  -
 • Brugerbedømmelser:
  5 stjerner
  5
  7
  7

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • Dette er uden tvivl min favoritret over alle favoritter. Über simpelt og alligevel så ultra velsmagende.

  Klargøring af jomfruhummer: Læg jomfruhummerne på ’ryggen’ på et skærebræt og flad halen helt ud. Brug gerne en skarp ikke for bred savtakket kniv (evt.brødkniv). Del hummeren ved at skære i savende bevægelser mens du lægger et let tryk - skær hummeren der hvor der er en naturlig rille mellem de 2 rækker af ben. Fjern nu den lille sorte streng (tarmen) der går ned igennem den ene halvdel af halen. Fjern derefter mavesækken der er den lille mørke plamage der sidder lige bag ved øjet/munden, den er ca. på størrelse med en gammel 10-øre. I netop denne del kan der sidde lidt grus og sand, derfor er det vigtigt at du kun fjerner det og KUN det - da resten af hummerens indre smager fortrinligt og giver en fantastisk smag til smørret.

  Hvidløgssmør: Skær hvidløg groft ud og knus det på et spækbræt med den brede side af en stor kniv - drys 1 tsk. groft salt på og mos videre med siden af kniven til det er kørt til en fin puré. Rør det sammen med blødt smør (IKKE KÆRGAARDEN eller andet blandingsprodukt - nej SMØR!) tilsæt finthakket persille, dijonsennep, citronsaft samt lidt af den gule skal. Smag til med salt og peber.

  Har du købt jomfruhummerne med persilleolie kan dette bruges i stedet for smør.

  Gratinering af jomfruhummer: Læg de flækkede hummere i et ildfast fad med skalsiden nedad. Læg dem gerne tæt, men ikke i lag! Sørg for at de ligger jævnt fordelt. Krydr nu med lidt salt (på kødet af hummeren) og fordel nu smørret hen over halen og den åbne del af kroppen. Forvarm en ovn til 225 grader. Gratiner hummerne i 4-5 minutter til kødet lige netop begynder at blive mælkehvidt og smørret er smeltet.

  Anret i store dybe tallerkener eller smid hele fadet på bordet og lad folk lange til sig.

  Fif: Server intet andet end godt og rigeligt brød dertil - det er et uundværligt værktøj til at suge det fantastiske smør op fra fadet eller tallerkenen. Husk også at pille kløerne og sug saft og kraft ud af kroppen - det er så smør/hummer englene synger- Drik kølig hvidvin i store mundfulde dertil - Gerne en dejlig smørfed Chardonnay!

 • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Skagenfood social dining

NYHED! Vores social dining / delemad er en kasse med piv-lækre og velsmagende småretter der blot skal anrettes på fade og i skåle og sættes direkte på...

Pris fra
558,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

SylteKassen

NYHED: SylteKassen med 5 spændende opskrifter. Der er sæson lige nu - kun levering i uge 38 og 39!

Pris fra
249,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse