Nulstil dit kodeord



×
×
Græskarsuppe med ristede kammuslinger, persilleolie og puré af bagte hvidløg

Græskarsuppe med ristede kammuslinger, persilleolie og puré af bagte hvidløg

Opskriften er udviklet af:

Christina Ovesen
FiskeKasse
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Forår, Efterår, Sommer, Vinter
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    0 stjerner
    0

Ingredienser

Bonusinfo:

 

Har du set vores egen koldpressede ekstra jomfru olivenolie?

Skagenfoods udvalgte olivenolie er karakterfuld gylden og dufter let af tomatblade og nyslået græs. Smagen er fin og ren med en let pebret og cremet finish.

Oliven til denne olie er produceret af spanske økologiske landmænd. Og olien er koldpresset direkte af oliven kun via mekaniske processer. Vores olivenolie er lavet af olivensorterne Arbequina og Picual.

Kan bestilles her:

https://skagenfood.dk/da-dk/ekstravarer/andet-godt/olivenolie

Fremgangsmåde

  • Hvidløgspuré: Halver hvidløget på tværs og smør skærefladen med lidt olie. Bag de to halvdele ved 200°C i 30-40 min. til de er gyldne og feddene helt møre. Pres feddene ud af skallen og mos dem med lidt olie, salt og peber – brug en gaffel.

    Persilleolie: Skyl persillen godt, hak den groft og kom den i en lille, men høj skål med lidt olivenolie, salt og peber. Blend med en stavblender og tilsæt olie undervejs til massen er glat og let flydende.

    Suppe: Rens løg, kartofler og græskar og skær alle tre i mindre tern. Varm lidt olie op i en gryde og sauter løgene heri til de er klare. Kom kartofler, græskar og karry ved og sauter yderligere et par minutter. Hæld fonden på og lad suppen koge under låg i ca. 25 min. til grøntsagerne er meget møre. Blend suppen helt glat med en stavblender, kom fløden ved og smag til med salt og peber – juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis den er for tyk.

    Muslinger: Varm halvt smør og halvt olie godt op på en pande og lad det bruse af. Krydr kammuslingerne med lidt salt og peber og rist dem af på panden 1-2 min. på hver side alt efter størrelse – de må ikke få for meget, da de let bliver seje og gummiagtige.

    Anretning: Kom suppen i 2-3 tallerkner. Læg en lille teske hvidløgspuré i midten af hver tallerken og placer kammuslingerne herpå. Dryp persilleolie rundt om og server straks med ristede brødskiver til.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af FiskeKasse.
    Prøv FiskeKasse
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Den dekadente luksus grillpakke

Fantastisk luksuriøs grillpakke med store saftige røde argentinske kæmperejer, sukkulente og lækre kammuslinger samt krogmodnet finsk Sashi oksekød. Å...

Pris fra
399,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Babyback Ribs / Spareribs

Med denne pakke kan du lave dine egne fantastiske spareribs inkl. rub som med fordel kan påføres dagen før.

Pris fra
375,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse