Nulstil dit kodeord



×
×
Baconsvøbt havkat med citrusbraisseret fennikel og rød pebersauce

Baconsvøbt havkat med citrusbraisseret fennikel og rød pebersauce

Opskriften er udviklet af:

Tom Juul Nielsen
FiskeKasse
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Forår, Efterår, Sommer, Vinter
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    4,5 stjerner
    4,5
    12
    12

Ingredienser

Bonusinfo:

 

Har du set vores egen koldpressede ekstra jomfru olivenolie?

Skagenfoods udvalgte olivenolie er karakterfuld gylden og dufter let af tomatblade og nyslået græs. Smagen er fin og ren med en let pebret og cremet finish.

Oliven til denne olie er produceret af spanske økologiske landmænd. Og olien er koldpresset direkte af oliven kun via mekaniske processer. Vores olivenolie er lavet af olivensorterne Arbequina og Picual.

Kan bestilles her:

https://skagenfood.dk/da-dk/ekstravarer/andet-godt/olivenolie

Fremgangsmåde

  • Sauce: Skær skalotteløgene i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt 1 dl hvidvin, fiskefond og lidt citronsaft og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløden og lad væden koge ind til 2/3. Saucen kan bruges, som den er tilberedt her, men kan forfines med rød peberfrugt og cherrytomater: Halver peberfrugten og bag den i ovnen med skindsiden opad ved 200 grader til skindet bliver mørkt/sort - så er skindet nemt at fjerne. Hæld saucen i en blender, tilsæt kødet fra peberfrugten og cherrytomaterne samt lidt hvidløg (efter behag). Blend indtil saucen bliver rødlig. Varm den op i gryden og smag til med salt og peber.

    Fennikel: Skæres i meget tynde strimler og svitses i lidt olie. Tilsæt ½ dl hvidvin og saften fra ½ citron og lad det koge ind til væden er væk. Smag til med salt og peber. Drys evt. med lidt friskhakkede krydderurter.

    Havkat: Anret fileterne i portionsstykker der er lige tykke. Kom et stykke bacon rundt om hvert stykke og krydr med salt (lidt) og peber. Steges på en pande i lidt olie. Først ved stærk varme til baconen tager farve - og derefter ved svag varme.

    Server retten sammen med råstegte kartofler.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af FiskeKasse.
    Prøv FiskeKasse
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Den dekadente luksus grillpakke

Fantastisk luksuriøs grillpakke med store saftige røde argentinske kæmperejer, sukkulente og lækre kammuslinger samt krogmodnet finsk Sashi oksekød. Å...

Pris fra
399,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Babyback Ribs / Spareribs

Med denne pakke kan du lave dine egne fantastiske spareribs inkl. rub som med fordel kan påføres dagen før.

Pris fra
375,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse